بازی Date Everything وقتی قرار گذاشتن با توستر و توالت، عمیقتر از چیزیه که فکرشو میکنید! (رازهای سازندگان فاش شد)

خب رفیق، بشین که میخوام یه قصه عجیب اما واقعی از دنیای بازیها برات تعریف کنم! یه بازی که اولش فکر میکنی سازندههاش شب قبل یه چیزی زدن و صبح پاشدن گفتن “بیا با همه چی قرار بذاریم!” ولی وقتی میری تو عمقش، میبینی داستان خیلی عمیقتر و دلنشینتر از این حرفاست. آمادهای بریم سراغ بازی “Date Everything“ و ببینیم چرا همبنیانگذارش میگه این فقط یه “ایده مسخره” نیست؟ پس کمربندها رو ببند که قراره حسابی شلوغش کنیم! با ایکس بازی همراه باشید
آقا فکرشو بکن! یه روز از خواب پا میشی، یه عینک مخصوص میزنی به چشمت و یهو میبینی تمام وسایل دورت و برت جون گرفتن و تبدیل به آدم شدن! از توستر آشپزخونهت گرفته تا اون گلدون شمعدونی روی طاقچه، حتی… آره، حتی توالت فرنگیت! (یه سلام ویژه هم بکنیم به کاراکتر “ژان لو پیسوار” ملقب به “Lil’ Crapper” که تو بازی نقش همون توالت خودمونو بازی میکنه!). حالا تو میتونی با این اشیاءِ انساننما وارد رابطه بشی، عاشقشون بشی، یا حتی با انتخابهای غلطت دشمن خونیشون بشی!
اولش که این ایده رو میشنوی، احتمالاً مثل من یه پوزخند میزنی و میگی: “این دیگه چه سمیه؟!” اما صبر کن! جسیکا فیلبی، نویسندهی این مقاله که داریم از روش مینویسیم، هم اولش همین حسو داشته. ولی وقتی دل به دریا زده و بازی رو تجربه کرده، فهمیده که پشت این ظاهر عجیب و غریب، یه دنیای پر از احساس و داستان پنهان شده.
<h2>پشت پرده Date Everything: وقتی صداپیشههای خفن، بازیساز میشن!</h2>
سازنده این بازی عجیب و غریب، استودیوی “Sassy Chap Games” هست. نکته جالب اینجاست که این استودیو توسط یه سری صداپیشه کارکشته و با استعداد تأسیس شده. یعنی همون کسایی که با صداشون به شخصیتهای محبوبمون تو بازیها و انیمیشنها جون میدن، حالا خودشون دست به کار شدن و یه بازی ساختن که توش همهچی حرف میزنه و احساس داره!
لیست صداپیشههایی که تو این بازی حضور دارن، خودش به تنهایی میتونه آدمو برای تجربهش وسوسه کنه. از مت مرسر (Matt Mercer) افسانهای بگیر تا رابی دیموند (Robbie Daymond) (که خودش یکی از بنیانگذاران استودیو هم هست)، ری چیس (Ray Chase)، بن استار (Ben Starr)، لورا بیلی (Laura Bailey) و کلی صدای آشنا و جدید دیگه. تصور کن با توستری قرار بذاری که صدای مت مرسر رو داره! یا با اردک پلاستیکی حمومت که صداش آماندا هافورده! این خودش یه پا دنیای موازیه!
اما وقتی این زرق و برق اولیه و ایده دیوانهوار رو کنار میذاری و عمیقتر به بازی نگاه میکنی، میفهمی که “Date Everything” خیلی بیشتر از یه کانسپت مسخرهست. و این دقیقاً همون چیزی بوده که سازندهها از اول دنبالش بودن.
<h2>رابی دیموند، همبنیانگذار بازی، از قلب تپنده Date Everything میگوید!</h2>
خبرنگار سایت Dexerto یه گفتگوی اختصاصی با مغزهای متفکر پشت “Date Everything” داشته. تو این مصاحبه، رابی دیموند (Robbie Daymond)، همبنیانگذار و صداپیشه، ری چیس (Ray Chase)، طراح بازی و نویسنده ارشد، و آماندا هافورد (Amanda Hufford)، تهیهکننده، نویسنده، کارگردان و صداپیشه شخصیت “رِبِل” (همون اردک پلاستیکیه)، حضور داشتن و از این گفتن که چطور “Date Everything” بیشتر از یه ایده، یه “قلب” داره.
رابی دیموند خیلی قشنگ توضیح میده: “Date Everything یه مفهوم مسخرهست که در سطح بالایی اجرا شده.” اون ادامه میده: “فکر میکنم ما تونستیم یه تعادل خوب بین شیطنت و بازیگوشی، بدون اینکه خیلی بیپرده یا دیوانهوار و ترسناک بشه، پیدا کنیم.”
آقا دمت گرم رابی! دقیقاً زدی تو خال! بازی یه جورایی رو لبه تیغ حرکت میکنه. همونقدر که ایده اولیهش میتونه خندهدار و حتی абсурд به نظر بیاد، اجرای بازی و شخصیتپردازیهاش اونقدر قویه که نمیتونی ازش دل بکنی.
<h3>فقط یه شبیهساز قرار نیست، داستان مهمه!</h3>
دیموند در ادامه، با اعتراف به عجیب بودن ایده اصلی بازی، میگه: “ما فکر میکنیم این بازی آدمای زیادی رو فقط از روی کنجکاوی جذب خودش میکنه. اما از طرفی هم نمیخوایم همه با جیغ و گریه از بازی فرار کنن! برای همین فکر میکنم تونستیم به یه تعادل خوب برسیم.”
این یعنی چی؟ یعنی با اینکه اسم بازی “Date Everything” (با همهچیز قرار بذار) هست و محوریتش روی شبیهسازی قرار گذاشتنه، اما سازندهها تمرکزشون رو بیشتر روی قلب داستان و لحظات احساسی گذاشتن تا اینکه صرفاً بخوای مخِ ظرف میوهتو بزنی! (البته اگه بخوای هم میتونی، آپشنش هست!)
<h4>زیر و رو کردن انتظارات از طنز و خلق اثری بهیادماندنی</h4>
تیم “Sassy Chap Games” با اینکه یه “مفهوم مسخره” رو به عنوان نقطه شروع انتخاب کردن، اما هدفشون این بوده که “انتظارات از طنز رو زیر و رو کنن و چیزی بسازن که دقیقاً به دل بشینه.” این یعنی اونا نمیخواستن فقط یه بازی کمدی سطحی بسازن که چند دقیقه بخندونتت و بعد فراموشش کنی. نه! اونا دنبال خلق لحظات تاثیرگذار و روابط عمیق بودن، حتی اگه اون رابطه با یه جفت دمپایی باشه!
وقتی تو بازی با این اشیاءِ جاندار ارتباط برقرار میکنی و رابطهت رو باهاشون عمیقتر میکنی، به تعاملات پیچیدهتر و معنادارتری میرسی. بازی پر از پایانهای خوب و بده که بسته به انتخابهای تو شکل میگیرن. شاید اسم شخصیتها خیلی بامزه و کنایهآمیز باشه (مثل همون ژان لو پیسوار!) و شاید داری با مبلمان خونهت قرار میذاری، اما گول این ظاهر رو نخور! این ماجراجویی قراره از چند جهت مختلف به سیم آخر بزنه و احساساتت رو قلقلک بده.
<h2>چرا باید به “Date Everything” اهمیت بدیم؟ (فراتر از خندههای اولیه)</h2>
خب، شاید الان بپرسی “اصلاً چرا باید به یه بازی که توش با توالت قرار میذاریم اهمیت بدم؟!” سوال خوبیه! بیا چندتا دلیل بیارم که شاید نظرت عوض شه:
ایده نو و بکر (هرچند عجیب!): تو دنیایی که خیلی از بازیها شبیه هم شدن، “Date Everything” با یه ایده کاملاً جدید و متفاوت اومده. همین جسارت سازندهها برای رفتن سراغ چنین ایدهای قابل تحسینه.
صداپیشگی فوقالعاده: همونطور که گفتم، تیم صداپیشگی این بازی ستارهبارونه. شنیدن صدای شخصیتهای محبوبمون روی اشیاء بیجان، تجربهایه که کمتر جایی پیدا میشه. این صداپیشهها فقط دیالوگ نمیگن، اونا به این اشیاء “شخصیت” و “روح” میبخشن.
عمق پنهان: مهمترین نکته همینه. بازی فقط یه شوخی نیست. پشت اون لایه طنز و абсурд، داستانهای احساسی، روابط پیچیده و انتخابهای تأثیرگذار وجود داره. این بازی میخواد بهت نشون بده که عشق و ارتباط میتونه تو غیرمنتظرهترین شکلها و با غیرمنتظرهترین موجودات (یا اشیاء!) به وجود بیاد.
طنز هوشمندانه: طنز بازی فقط برای خنده نیست. خیلی جاها کنایههای جالبی به روابط انسانی، جامعه و حتی خودمون میزنه. این از اون طنزهاییه که آدمو به فکر فرو میبره.
ارزش تکرار بالا: با توجه به اینکه انتخابهای شما مسیر داستان و پایانبندی رو تغییر میده، میتونید بارها و بارها بازی رو تجربه کنید و هر بار با جنبههای جدیدی از شخصیتها و داستان آشنا بشید.
<h3>پدیده “ژان لو پیسوار”: وقتی یه توالت هم کاریزما داره!</h3>
بذارید یه کم بیشتر در مورد “ژان لو پیسوار” یا همون “Lil’ Crapper” خودمون صحبت کنیم. این شخصیت که در واقع همون توالت فرنگی ماست، یه نمونه عالی از اینه که چطور سازندهها تونستن از یه ایده کاملاً مسخره، یه کاراکتر بهیادماندنی و حتی دوستداشتنی خلق کنن! دیالوگها، شخصیتپردازی و حتی صداپیشگی این کاراکتر اونقدر خوب از آب دراومده که خیلی از بازیکنا واقعاً باهاش ارتباط برقرار کردن! این نشون میده که اگه خلاقیت و اجرای خوب وجود داشته باشه، میتونی حتی از یه توالت هم یه قهرمان بسازی!
<h2>قدرت صدا: وقتی اشیاء بلندتر از کلمات حرف میزنند!</h2>
یکی از برگهای برنده اصلی “Date Everything” بدون شک تیم صداپیشگیشه. وقتی یه بازیگر مثل مت مرسر یا لورا بیلی با تمام احساس و تواناییش به یه شیء بیجان صدا میده، اون شیء دیگه فقط یه تیکه پلاستیک یا فلز نیست. اون تبدیل به یه “شخصیت” میشه. شخصیتی که میتونه بخنده، گریه کنه، عصبانی بشه و حتی عاشق بشه.
اینجاست که جادوی “Sassy Chap Games” اتفاق میفته. اونا که خودشون از دل دنیای صداپیشگی اومدن، خیلی خوب میدونن که چطور از این ابزار قدرتمند برای خلق یه تجربه منحصربهفرد استفاده کنن. صداها تو این بازی فقط برای اطلاعرسانی نیستن، اونا بخش مهمی از داستانگویی و انتقال احساساتن.
<h3>فراتر از یک مفهوم مسخره: درسهایی که از قرار گذاشتن با یک یخچال میگیریم!</h3>
شاید خندهدار به نظر برسه، اما “Date Everything” میتونه درسهای جالبی هم بهمون بده. این بازی بهمون یادآوری میکنه که:
زیبایی و عشق میتونه تو غیرمنتظرهترین جاها پیدا بشه: لازم نیست حتماً دنبال یه شاهزاده سوار بر اسب سفید باشی. شاید عشق زندگیت همون قهوهجوشیه که هر روز صبح برات قهوه دم میکنه! (البته تو دنیای بازی!)
قضاوت از روی ظاهر کار اشتباهیه: یه توستر شاید ظاهر سادهای داشته باشه، اما کی میدونه چه قلب مهربون و چه داستان پرفراز و نشیبی پشت اون بدنه فلزی پنهان شده؟
ارتباط واقعی، فراتر از کلمات و ظاهر فیزیکیه: چیزی که باعث میشه ما با دیگران (یا در این مورد، با اشیاء!) ارتباط برقرار کنیم، اون درک متقابل، احساسات مشترک و لحظات خاصیه که با هم تجربه میکنیم.
این بازی با زبان طنز و با استفاده از یه ایده اغراقآمیز، این مفاهیم عمیق رو به چالش میکشه و ما رو به فکر کردن در مورد ماهیت روابط و ارتباطاتمون دعوت میکنه.
<h2>اتصال دنیاها: از قرار گذاشتن با توستر تا جمعآوری پوکمون!</h2>
شاید بپرسید “آقا این بازی چه ربطی به بازیهای دیگه مثل گرلز فرانت لاین 2 داره؟” خب، در نگاه اول شاید هیچ ربطی نداشته باشن. یکی یه شبیهساز قرار عجیب و غریبه، اون یکی یه بازی استراتژی نقشآفرینی با تم نظامی و دختران انیمهای. اما اگه یه کم عمیقتر نگاه کنیم، میبینیم که تو هر دو بازی، و حتی تو بازیهای دیگهای مثل پوکمون گو، عنصر “انتخاب” و “مدیریت منابع” (حالا چه منابع احساسی باشه چه منابع داخل بازی) نقش کلیدی داره. همونطور که در مقاله بنرهای داغ گرلز فرانت لاین 2: Exilium – راهنمای کامل شما برای جدیدترین شخصیتها و سلاحها! دیدیم، انتخاب درست بنرها و مدیریت “مجوزهای دسترسی” میتونه سرنوشت شما رو تو GFL2 تغییر بده. اینجا هم انتخاب دیالوگها، تصمیمگیری در مورد روابط و مدیریت احساساتتون با اشیاء مختلف، مسیر داستان “Date Everything” رو مشخص میکنه. پس میبینید که حتی تو عجیبترین بازیها هم میتونیم الگوهای آشنایی پیدا کنیم!
<h2>کلام آخر: آیا “Date Everything” ارزش وقت شما رو داره؟</h2>
خب رفقا، به آخر این ماجراجویی عجیب و غریب رسیدیم. “Date Everything” قطعاً یه بازی برای همه نیست. اگه دنبال یه تجربه کاملاً جدی و رئالیستی هستید، شاید این بازی براتون مناسب نباشه. اما اگه ذهنتون بازه، از طنز هوشمندانه و ایدههای نو خوشتون میاد و دوست دارید یه بازی رو تجربه کنید که هم بخندونتتون و هم به فکر فرو ببرتتون، پس حتماً یه شانس به “Date Everything” بدید.
این بازی بهمون نشون میده که خلاقیت هیچ حد و مرزی نداره و حتی از “مسخرهترین” ایدهها هم میشه یه تجربه عمیق و بهیادماندنی خلق کرد. همونطور که رابی دیموند گفت، این بازی “یه مفهوم مسخرهست که در سطح بالایی اجرا شده” و مهمتر از اون، “قلب” داره. و گاهی وقتا، تنها چیزی که از یه بازی میخوایم، همینه.
دمتون گرم که تا اینجا با من همراه بودید. امیدوارم از این گشت و گذار تو دنیای “Date Everything” لذت برده باشید. اگه این بازی رو تجربه کردید یا نظری در موردش دارید، حتماً تو کامنتها برامون بنویسید. تا یه ماجراجویی دیگه، بدرود!